sashka.ognjanovic.ceramics.

tematske radionice keramike.

6,000.00 рсд

tematske radionice keramike su nastale kao moja velika želja da isprobam neshto shto sam sanjala i da ovaj san dodatno obogatim prisustvom nekih dragih žena. možda će se iz toga izroditi josh neshto a možda će biti i ‘samo’ uživanje sad jednom. nećemo saznati dok ne probamo a ostvariti sebi neki san je (svakako vishe nego) dovoljno. kako se ono kaže – vežite se, letećemo.

22. maja, u sredu preko dana (11-14h), ugostiću vas zajedno sa jovanom jovanović koja je formalno psihoterapeut u edukaciji a sushtinski zaljubljena u prouchavanje unutrashnjeg sveta. ja ću vas voditi kroz proces pravljenja sholje posebnom tehnikom sechenja i dubljenja gline a jovana će biti tu da vas nežno vodi kroz osećanja i razmishljanja koja će se javiti u radu sa glinom. osvestićemo shta se deshava u nashem telu dok se prepushtamo ovom plemenitom materijalu. ova radionica je poziv na potpunu prisutnost koja nije tako chesta u nashem brzom životu. ne brinite, ovo će biti nežno iskustvo, na bezbednom ste.

27. maja, u ponedeljak uveche (19-22h), u goste mi dolazi tatjana traković, samostalna umetnica poznata po grafikama jakog i jasnog kolorita i bash zbog toga će ovo biti jedina radionica kod mene na kojoj će se koristiti boje (iako samo za akcentovanje). pravićemo grafike na glini tako shto ćemo koristiti techni i mrvljenu grlinu, shablone, slova a i neku boju. svako će dobiti tri plochice dimenzija 9x9cm za slobodnu igru uz nashe blago usmeravanje.  nakon pechenja će ove plochice moći da se koriste kao slichice na zidu, podmetachi za chashe ili gde god da vas mashta odvede.

3. juna, u ponedeljak uveche (19-22h), ugostiću vas sa irenom vuković. irena je imunolog po formalnom obrazovanju a po opredeljenju zaljubljenik u lepo u ljudima i enterijeru. izdala je divnu zbirku pricha pod nazivom ‘posveta’ koju ćete na radionici dobiti na poklon. irena će nam prochitati neke svoje priche u kojima ćemo se prepoznavati jer povezani smo vishe nego shto mislimo. zatim ćemo od gline praviti velike tanjire (za zid ili za kolache) sa omiljenim stihovima neke pesme ili odlomkom iz knjige. utiskivaćemo slova u glinu i dozvoliti da nam rechi koje volimo dodatno ugreju dushu. taj tanjir će biti preposeban detalj u nashem toplom domu.

• • • • •

na radionicu keramike dođesh po jedno (bash toplo) iskustvo vishe u životu a komad keramike ti ostaje kao uspomena na ovo uživanje. grickamo neshto zdravo, pijemo neshto lepo i slushamo neshto dobro. bash je važno da uživate svim chulima.

nije potrebno doneti nishta sa sobom osim sebe.

komad keramike napravljen na radionici će biti spreman za preuzimanje za najvishe mesec dana (jer prolazi kroz sushenje, pechenje, glaziranje pa josh jedno pechenje).

radionica se održava na dorćolskom keju, kod 25. maja, u mom ushushkanom prostoru.

ucheshće na radionici se obezbeđuje poruchivanjem i uplatom na rachun. na mail ćesh dobiti instrukcije za plaćanje.

ostavi mi svoju e-mail adresu:

shaljem ti mailove?

ako mi ostavish svoju e-mail adresu to znachi da želish da te pre ostalih obavestim o nekim važnim stvarima: dodala sam nove sholje u prodavnicu a nema ih puno (nikada i nema puno sholja na stanju jer samo su dve ruke iza ovog brenda), održaću radionicu keramike a broj mesta je ogranichen (a uvek će biti ogranichen jer želim intimnu atmosferu i dobru energiju), najava nove kolekcije, vesti iz moje radionice, ili neshto tome slichno.

ako su za tebe ovo važne stvari, prijavi se da primash moje mailove.

p.s. hvala ti, stvarno cenim shto si tu.

ćao, ja sam sashka i drago mi je shto si tu sa nekim pitanjem, pohvalom ili možda primedbom.

postoji puno nachina da stupimo u kontakt: pishi mi na mail, popuni kontakt formu, zovi me ili dođi u moju stvaraonicu. 

e-mail. ceramics@sashkaognjanovic.com (24/7)

adresa. beograd, dorćol, tadeusha koshćushka 82/1a (uglavnom pon-pet 9-14h ali uvek proveri da li sam tu)

mob. +381 63 11 63 133 (ako je neshto bash hitno)

ko je sashka?

ruke (i srce) iza (i ispred) ovog (njenog) brenda.

rođena i odrasla u najdražem nishu, srećna i srećno živi sa porodicom u voljenom beogradu. 

nekada ekonomista sa diplomom i fancy životom u zlatnom korporativnom kavezu. rodila treće dete i pochela da živi sushtinu. a ne formu. danas je srećna keramicharka bez diplome. jer sloboda je njena vrhovna vrednost. porodica i topli dom su joj najvažniji. loži se na stvaranje. vozi je mashta. obožava jednostavan ali smislen život.

u glinu se nepovratno zaljubila zato shto je (na)uchi(la) životu. da uspori. i uživa. dishe. da svesno dodiruje. bude nežna. i prisutna. da je jedino nesavrshenost potpuno savrshena. da ne žuri i ne juri. da dishe duboko. i da bude tu.

njene sholje su pune života i obožavaju se bash zbog te energije koju je u njih utkala. voli da veruje da ljudima donose potpuna uživanja. i one prave predahe. bar malu pauzu od svih i svega. balans i mir u ovom preužurbanom svetu.

za nju je ovaj brend pun krug sreće. uživa dok stvara i ispunjava je shto stvaranjem usrećuje druge. ovakvu ispunjenost želi svakom. od srca.