sashka.ognjanovic.ceramics.


radionice izrade komada od keramike.

ove radionice (stvaraonice, uživaonice) će ti (iskreno verujem) biti jedno toplo iskustvo. 

glina je stvarno poseban materijal. ja sam zaljubljena u nju i volela bih da probudim tu ljubav i kod drugih. glina je spoj sva chetiri elementa. to je grumen zemlje koji u sebi ima vodu dok radish sa njom i oblikujesh je pod prstima. sushi se na vazduhu a potrebna joj je vatra tj. visoka temperatura da bi od nje nastao komad keramike. a tu je i ljubav kao peti element. teshko da može posebnije od toga. 

glina nas uchi strpljenju i nežnosti, uživanju u procesu a ne samo u rezultatu jer je nastanak nekog komada keramike spor, dug i neizvestan tj. pun iznenađenja.  

radionice su zamishljene tako da potpuno uživash tri sata. grickamo neshto zdravo, pijemo neshto lepo i slushamo neshto dobro.

nakon radionice se tvoj komad sushi pa ide na prvo pechenje, nanosim mu glazuru i pechem josh jednom. to je proces i traje. tvoj komad keramike će biti spreman da ga pokupish za otprilike mesec dana.

važno je možda da znash da je moja keramika monohromatska. to znachi da ćemo na radionici raditi sa jednom vrstom gline (krem ili siva, jer su odlichne za pochetnike). ne radimo sa bojama (crna, krem i siva glina se koriste za bojenje) jer život je dovoljno sharen. igramo se teksturama, svoj komad dekorishesh uz pomoć razlichitih alata, pechata, materijala. neka te mashta vozi.

radujem se radionicama jer su to, pre svega, mesta dobre energije.

prati moj instagram profil za informacije o datumima održavanja radionica ili se prijavi da primash moje mailove jer ću tamo najavljivati radionice.

ostavi mi svoju e-mail adresu:

shaljem ti mailove?

ako mi ostavish svoju e-mail adresu to znachi da želish da te pre ostalih obavestim o nekim važnim stvarima: dodala sam nove sholje u prodavnicu a nema ih puno (nikada i nema puno sholja na stanju jer samo su dve ruke iza ovog brenda), održaću radionicu keramike a broj mesta je ogranichen (a uvek će biti ogranichen jer želim intimnu atmosferu i dobru energiju), najava nove kolekcije, vesti iz moje radionice, ili neshto tome slichno.

ako su za tebe ovo važne stvari, prijavi se da primash moje mailove.

p.s. hvala ti, stvarno cenim shto si tu.

ćao, ja sam sashka i drago mi je shto si tu sa nekim pitanjem, pohvalom ili možda primedbom.

postoji puno nachina da stupimo u kontakt: pishi mi na mail, popuni kontakt formu, zovi me ili dođi u moju stvaraonicu. 

e-mail. ceramics@sashkaognjanovic.com (24/7)

adresa. beograd, dorćol, tadeusha koshćushka 82/1a (uglavnom pon-pet 9-14h ali uvek proveri da li sam tu)

mob. +381 63 11 63 133 (ako je neshto bash hitno)

ko je sashka?

ruke (i srce) iza (i ispred) ovog (njenog) brenda.

rođena i odrasla u najdražem nishu, srećna i srećno živi sa porodicom u voljenom beogradu. 

nekada ekonomista sa diplomom i fancy životom u zlatnom korporativnom kavezu. rodila treće dete i pochela da živi sushtinu. a ne formu. danas je srećna keramicharka bez diplome. jer sloboda je njena vrhovna vrednost. porodica i topli dom su joj najvažniji. loži se na stvaranje. vozi je mashta. obožava jednostavan ali smislen život.

u glinu se nepovratno zaljubila zato shto je (na)uchi(la) životu. da uspori. i uživa. dishe. da svesno dodiruje. bude nežna. i prisutna. da je jedino nesavrshenost potpuno savrshena. da ne žuri i ne juri. da dishe duboko. i da bude tu.

njene sholje su pune života i obožavaju se bash zbog te energije koju je u njih utkala. voli da veruje da ljudima donose potpuna uživanja. i one prave predahe. bar malu pauzu od svih i svega. balans i mir u ovom preužurbanom svetu.

za nju je ovaj brend pun krug sreće. uživa dok stvara i ispunjava je shto stvaranjem usrećuje druge. ovakvu ispunjenost želi svakom. od srca.